Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на енергийната

...
Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на енергийната
Коментари Харесай

Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на „Лукойл“

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с представители на управлението на енергийната компания „ Лукойл “, оповестиха от държавната пресслужба. 

В рамките на диалога в Министерския съвет бяха разисквани благоприятни условия за преодоляване на инфлационните процеси и ограничения за стабилизиране на икономическата среда в страната.

Премиерът Донев подчертава върху цените на горивата като основен фактор за развиването на стопанския живот и за потреблението.

Съвместно с представителите на „ Лукойл “ бе изразена позицията, че е от значително значение да бъдат прегледани всички пазарни благоприятни условия за понижаване на цените на горивата за крайните консуматори.

Това ще е значима стъпка за постигането на по-благоприятна за всички икономическа среда в България.

По-рано през днешния ден и президентът Румен Радев се срещна с управлението на " Лукойл ".

Представители на българското държавно управление и на компанията " Лукойл " са набелязали ограничения, с цел да бъде обезпечен пазарът на горива по отношение на идното влизане в действие на петролното ембарго, което Европейски Съюз наложи на Русия. Това разгласи президентът на съветската компания Вадим Воробьов. 

" В компанията виждаме бъдещето разграничено на три интервала. Първият е през декември, когато влиза в действие ембаргото за съветския нефт, вторият – от 5 декември до 31 декемеври 2024 година, когато ще стартират работят глобите за българската стопанска система. И третият стадий е по какъв начин ще се развива вътрешният пазар след 2024 година като се има поради " Лукойл Нефтохим Бургас ". За задачата изработихме ограничения за поддържане стабилността на стопанската система. Договорихме се и ще продължим да беседваме с българското държавно управление за произнасяне на средносрочни ограничения. Тъй като не знаем по какъв начин ще продължат нещата по-късно, считам че през първото тримесечие на идната година би трябвало да се сътвори работна група, която да се занимава с предложенията и възможните проблеми, които могат да зародят сега, в който ембаргото влиза в действие и в България ", каза Воробьов при започване на срещата си с президента Румен Радев.

Държавният глава благодари на представителите на компанията, като уточни, че " Лукойл " е значима част от българската стопанска система, един от главните работодатели и главен производител на горива с доминиращ пазарен дял. 

" Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаването на всички артикули и услуги и водят до стесняване на потреблението, което е загуба освен за потребителите, само че и за производителя. Затова смятам, че идната ви среща с българското държавно управление е една добра опция, несъмнено, следвайки строго пазарните механизми, да се набележат ограничения за стабилизиране на икономическата среда и за битка с инфлацията в интерес на българския консуматор ", уточни Румен Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР